01 Temmuz 2012

Bilinmeyen - Ruhların Sesi

Bilinmeyen - Ruhların Sesi

Bilinmeyen Dergisi, okurkarına, "öteki" dünyanın kapılarını aralıyor.

Ölümden sonra yaşamın varlığı, insanoğlunun binlerce yıldır çözmeye çalıştığı en önemli gizem. Geçmişte, bu gizemin çözümü dini, felsefi ve mistik inançların içinde arandı. 1920'li yıllardan sonra ise, bilim dünyası konuyu ele aldı. O yıllarda ünlü mucit Edison şöyle diyordu: "Eğer kişiliğimiz ölümden sonra da yaşayabiliyorsa, dünyada kazanılan bilginin, zekanın ve anıların saklanabilmesi mümkündür. Öyleyse, kişilik ölümden sonra da devam ediyorsa, geride bıraktıklarıyla ilişkiye geçmek isteyecektir. Bu kişilik, bence maddeyi de etkileyecektir. O zaman yeterince duyarlı bir alet yapabilirsek, bu tür ilişkileri kaydedebiliriz."

Bu bandın oluşmasında, Edison'ın bu fikrinden yola çıkıldı. Psikoloji profesörü Dr. Konstantine Raudive, 1965-1974 döneminde esrarengiz seslerle ilgili kayıtlar yaptı. Özel labaratuvar şartlarında, yüksek frekans elektronik mühendisleriyle beraber, 100.000'den fazla kayıt yapıldı. Özel aygıtlar kullanıldı. Ortaya bazı sesler çıkmıştı. Raudive ve Edison'a göre bu sesler, ölülerin sesleriydi. Üstelik, sorulan sorulara karşılık veriyorlardı.

Olayın gizemi tam anlamıyla henüz çözülmüş değil. Araştırmalar sürdülüyor. Spikerin söylediği sözcükle, orijinal ses kaydındaki ruhsal sesin söylediği sözcüğün dikkatle dinleneilmesi ve karşılaştırılması öneml rica olunur.

DİKKAT: Bu bantdaki sesler kurgu değil, tamaıyla gerçektir. Bandın bir yüzünde orijinal kyıt, öteki yüzünde ise tercümesi bulunmaktadır.

İndir (38.6 MB):

4shared / Mediafire