29 Nisan 2007

Gigeshare - Dosya Paylaşımı Sitesi Tanıtımı

Gigeshare - Dosya Paylaşımı Sitesi Tanıtımı

Dosya paylaşımı denince akla ilk olarak Rapidshare sitesi geliyor. Bu siteye üye olmazsanız bir dosya indirdikten sonra bir saat beklemeniz gerekiyor başka bir dosya indirmek için. Burada ücretsiz ve iyi hizmet sunan bir paylaşım sitesini tanıtmak istiyorum: Gigeshare (Giga diye değil de Gige diye yazılıyor).

Öncelikle http://www.gigeshare.com adresini açıp ücretsiz üye olmamız gerekiyor. Ardından giriş yapıp, ister dosya yüklemeli istersek de indirmek istediğimiz ve adresinizi bildiğimiz bir dosyanın linkini girmeliyiz.

Sitenin en güzel tarafı, dosya indirmek için kullanılan yardımcı programları desteklemesi. Bağlantınız kopsa veya bilgisayarı kapatsanız dahi, daha sonra kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz dosyayı indirmeye.

Dosya Yükleme

Siyeti açıp, giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki sayfa gelecek. Sağ taraftaki "File To Upload" yazan bölümde, "Browse..."ye basarak sabit diskimizdeki yüklemek istediğimiz dosyayı seçiyoruz. "I agree to the terms of service." yazan yerdeki kutucuğu seçili hale getiriyoruz. "Enter your de******ion:" yazan bölüme dosya ile ilgili bilgiler yazabilirsiniz. "File To Upload" yazan yerdeki dosya adının yanında yer alan düğme "Upload" olarak değişti. Ona basarak, sistemin dosyamızı yüklemesini bekliyoruz. Alt tarafta yüzde olarak dosyanın yüklenmesiyle ilgili bilgileri görebilirsiniz. Yükleme işlemi bitince aynı sayfada iki link belirecek. Birisi yüklemeleri için diğer kişilere vereceğiniz, diğeri ise dosyayı silmek isterseniz kullanacağınız link.

Dosya İndirme

İndirmek istediğimiz dosyanın adresini girip, açtıktan sonra, linkin oluşması için bir süre beklememiz gerekiyor. Genelde değişik süreler oluyor bu ama bir dakikadan da fazla sürmüyor. Reklamın altında dosya ile ilgili bilgiler yer alıyor. Sayfayı aşağıya çekersek reklamların altında bekleme süresi ve sonunda da "Continuation Link" diye bir link oluşacak. Bu linke tıklayarak yeni sayfanın açılmasını bekleyin. (Bazen aynı sayfaya tekrar gelip süre sayacının tekrar işlediğini görebilirsiniz. Bu bana bir benim başıma bir kaç kez geldi. Tekrar denemekten çekinmeyein. Bir süre sonra mutlaka indirme linki oluşacaktır.) Sonraki sayfada beyaz bir kutunun içinde aşağı doğru bakan mavi renkli oka tıklayıp dosyayı indirmeye başlayın. Bu kadar.

İstatistikler:

Dosya Yükleme Limiti: 2000 MB (2 GB)

Dosya İndirme Limiti: Yok
Dosya Bekleme Süresi: 30 gün (Bu sürede indirilmeyen dosyalar siliniyor)


Verdiğim Puan: 9.5/10

Hiç yorum yok: